top of page
Chef in keuken die belegde bodem in oven afbakt

Rediscovering the
pizza business

De pre-baked bodems van Pinsa Club zijn afgeleid van de authentieke Romeinse pizza. Maar dan een lichtere, gezondere versie van de bekende pizza.

 

Met hun typische ovale vorm zijn de bodems knapperig van buiten, zacht van binnen en zeer licht. De speciale bloemmix waarmee de bodems worden gemaakt, is samengesteld uit tarwe- en sojameel, rijst en zuurdesem.

 

Het resultaat is een met de hand gemaakt, gehydrateerd deeg, zonder vetten of suikers dat direct is ingevroren na afbakken om de unieke kenmerken volledig te behouden.

 

Al deze unieke eigenschappen, die met aandacht en tijd in het product worden gestoken zorgen voor een

revolutionaire smaakexplosie!

Uniek deeg

De unieke en complexe blend van verschillende bloemsoorten zorgen voor de kenmerkende eigenschappen. Ieder component heeft zo zijn eigen functie wat het deeg van de Pinsa Romana totaal anders maakt dan het bekende pizza deeg.

TARWEBLOEM

Door minimaal gebruik van tarwebloem ontstaat een caloriearme bodem

SOJAMEEL

Helpt het deeg te fixeren en geeft de bodem haar kenmerkende brosheid

RIJSTMEEL

Behoudt water wat het koude rijpingsproces optimaliseert en zorgt voor gezonde glutenvorming

ZUURDESEM

Geeft een hoge verteerbaarheid aan de bodem en draagt bij aan het rijs- en rijpingsproces

GIST

Een kleine hoeveelheid gist wordt aan het deeg toegevoegd om het koude fermentatie proces op gang te helpen.

OLIJFOLIE

Extra Vierge olijfolie minimaliseert het percentage verzadigd vet en cholseterol

ZOUT

Een kleine hoeveelheid zout zorgt voor een sterke verbinding tussen gluten en zorgt dat het deeg mooi rijst in de oven. Hiervoor gebruiken wij beschermd gejodeerd zeezout (PreSal)

Veelzijdig product

De Pinsa Romana bodems zijn perfect als lunch, diner of snack.

Om te dippen in een heerlijke olijfolie, als warme tosti of zoet dessert,

de mogelijkheden reiken zo ver als je eigen creativiteit.

Bekijk hier enkele inspiratievideo's

Gestapelde Scrocchiarella Classica
Gestapelde Scrocchiarella Rustica

Pinsa Romana

[ Piensa Romana ]

Afgeleid van:

PIN●SE●RE

Latijns voor uitrekken met de hand

bottom of page