Rediscovering the
pizza business
De pre-baked bodems van Pinsa Club zijn afgeleid van de authentieke Romeinse pizza. Maar dan een lichtere, gezondere versie van de bekende pizza.
Met hun typische ovale vorm zijn de bodems knapperig van buiten, zacht van binnen en zeer licht. De speciale bloemmix waarmee de bodems worden gemaakt, is samengesteld uit tarwe- en sojameel, rijst en zuurdesem.
Het resultaat is een met de hand gemaakt, gehydrateerd deeg, zonder vetten of suikers dat direct is ingevroren na afbakken om de unieke kenmerken volledig te behouden.
Al deze unieke eigenschappen, die met aandacht en tijd in het product worden gestoken zorgen voor een
revolutionaire smaakexplosie!
Uniek deeg
De unieke en complexe blend van verschillende bloemsoorten zorgen voor de kenmerkende eigenschappen. Ieder component heeft zo zijn eigen functie wat het deeg van de Pinsa Romana totaal anders maakt dan het bekende pizza deeg.
TARWEBLOEM
Door minimaal gebruik van tarwebloem ontstaat een caloriearme bodem
SOJAMEEL
Helpt het deeg te fixeren en geeft de bodem haar kenmerkende brosheid
RIJSTMEEL
Behoudt water wat het koude rijpingsproces optimaliseert en zorgt voor gezonde glutenvorming
ZUURDESEM
Geeft een hoge verteerbaarheid aan de bodem en draagt bij aan het rijs- en rijpingsproces
GIST
Een kleine hoeveelheid gist wordt aan het deeg toegevoegd om het koude fermentatie proces op gang te helpen.
OLIJFOLIE
Extra Vierge olijfolie minimaliseert het percentage verzadigd vet en cholseterol
ZOUT
Een kleine hoeveelheid zout zorgt voor een sterke verbinding tussen gluten en zorgt dat het deeg mooi rijst in de oven. Hiervoor gebruiken wij beschermd gejodeerd zeezout (PreSal)
Veelzijdig product
De Pinsa Romana bodems zijn perfect als lunch, diner of snack.
Om te dippen in een heerlijke olijfolie, als warme tosti of zoet dessert,
de mogelijkheden reiken zo ver als je eigen creativiteit.
Bekijk hier enkele inspiratievideo's
Pinsa Romana
[ Piensa Romana ]
Afgeleid van:
PIN●SE●RE
Latijns voor uitrekken met de hand