top of page

TRAINING

Wil je zelf aan de slag met Pinsa Romana maar zoek je inspiratie en kennis over het product? Leer nu hoe je Pinsa's als een echte Pinsaiolo maakt door een van onze trainingen te volgen.

De trainingen zijn gericht op mensen die de originele techniek van het maken van onze bodems willen leren. Er zijn twee verschillende opties afhankelijk van de intensiviteit waar je mee wilt werken, waar zowel theorie als praktijk wordt behandeld.


Leer alles over de ingrediënten, kneedtechnieken, koude fermentatieproces en het ‘pinsere’ van het deeg. Onze Pinsa Maestro Fornaio, Paul van Staveren leert je hoe je professioneel kan werken met voorgebakken bodems, oventraining, menu-ontwikkeling, verkoopopbouw; alles wat je maar wilt weten over dit unieke product.

1 dagdeel

Pinsa demo en presentatie

1 dagdeel

Deze sessie is bedoeld voor iedereen die de basisvaardigheden wil leren voor het werken met onze pre-baked bodems. Hierna begrijp je de unieke eigenschappen van de voorgebakken bodem en ben je in staat om zelf een heerlijke Pinsa te beleggen en af te bakken. Én geven we ruimschoots de mogelijkheid om het product zelf te voelen en proeven.

CURSUSOVERZICHT:

  • Leer hoe de basis Pinsa Romana wordt gemaakt

  • Leer over de complexe samenstelling van de speciale bloemmix

  • Leer meer over het fermentatieproces en de hoge hydratatie

  • Leer het afbakken van de pre-baked Pinsa Romana bodems

  • Ontdek verschillende formaten en verpakkingen

  • Leer hoe je de pre-baked bodems op verschillende manieren kan toepassingen

  • Raak geïnspireerd door de oneindige mogelijkheden voor het beleggen

  • Leer hoe je het foodconcept presenteert in jouw markt


Deze demo bevelen wij aan voor:

  • Restauranteigenaren

  • Inkoop, categorie managers en verkoop buitendienst

  • Pizza bakkers die alles willen weten over Pinsa Romana

  • Chef-koks

  • Productontwikkelaars

 

Aan het eind van een dag vol inspiratie, tips, recepten en proeven, ontvang je een proefmonster en documentatie mee om het te testen met collega’s.

 

Duur: 3-4 uur
Kosten: € 450 excl. Btw
Locatie: PinsaLAB, Emmeloord
 

2 dagen

Pinsaiolo masterclass

2 dagen

Het tweedaagse cursusprogramma bevelen wij aan voor toekomstige Pinsaiolo’s die zelf bodems willen maken voor professionele doeleinden en die vaardigheden willen gebruiken in een bestaand concept. Wij bieden training aan in verschillende versies van Pinsa Romana met als doel om genoeg kennis en vaardigheden op te doen om zelfstandig aan de slag te gaan.

De cursus kan bij ons in het PinsaLAB worden gegeven, maar kan ook op locatie mits er beschikking is over de juiste professionele apparatuur.

Deze cursus wordt bij voorkeur  1 op 1 gegeven.

CURSUSOVERZICHT:

  • Leer hoe je Pinsa Romana deeg maakt

  • Leer hoe je een spiraalmixer met dubbele snelheid gebruikt

  • Leer meer over de waardes van verschillende bloem- en meelsoorten

  • Leer meer over fermentatie en rijping

  • Leer het met de hand vormen van de verschillende Pinsa bollen

  • Leer het stretchen van de Pinsa Romana

  • Leer de pre-bake techniek voor Pinsa Romana

  • Leer het afbakken van de pre-baked Pinsa Romana bodems

  • Leer hoe je verschillende Pinsa’s bakt in een Pinsa oven met dubbele temperatuur

  • Leer hoe je de juiste ingrediënten gebruikt voor het beleggen van de bodem

  • Leer hoe je Pinsa`s presenteert voor Street food


Deze demo bevelen wij aan voor iedereen die zelf bodems wilt maken:

  • Restauranteigenaren

  • Chef-koks

  • Productontwikkelaars

  • Pizza bakkers

 

Aan het eind van twee dagen vol inspiratie, tips, recepten en proeven, ontvang je een specificaties van alle bloemmixen en 14 dagen back-up (ondersteuning via mail).

 

Duur: 2 dagen, hotelovernachting inbegrepen
Kosten: € 1500 excl. Btw
Locatie: PinsaLAB, Emmeloord of eigen locatie

bottom of page